Denna granola är farligt god, som godis. Ett stort plus är att den även innehåller massa nyttigheter för kroppen. Vanligtvis brukar granola göras i ugn men jag gillar att den även går att göra i stekpannan, så smidigt och enkelt att göra på helgen när det är dags att lyxa till frukosten lite extra. Egentligen går det bra att slänga i allt möjligt i sin granola men för att göra denna goda snickersgranola behöver du:
4 dl havreryn
1 dl jordnötter
1 dl pumpafrön
2 dl boveteflingor (går att utesluta)
2 msk raw kakao (fungerar med vanlig med men inte lika näringsrik)
1 tsk vaniljpulver
1 msk agavesirap
2-3 msk jordnötssmör
Hackad mörk choklad
Smör/kokosolja att steka i
Blanda allt utom smör/kokosolja och mörk choklad i en bunke och stek sedan röran på mellanvärme tills den blivit lite krispig. Smaka av och tillsätt mer jordnötssmör om så önskas. En extra klick smör i kan också göra granolan lite mer knaprig. När granolan är klar häll upp den i en behållare och låt den svalna. När den är helt kall så tillsätter du den hackade mörka chokladen och rör runt. Toppa din yoghurt/kvarg med denna granola och jag lovar att det kommer vara extremt gott. Risk finns att handen slinker ner i burken lite då o då vid sötsug;)