Stekpannegranola med snickerssmak

Denna granola är farligt god, som godis. Ett stort plus är att den även innehåller massa nyttigheter för kroppen. Vanligtvis brukar granola göras i ugn men jag gillar att den även går att göra i stekpannan, så smidigt och enkelt att göra på helgen när det är dags att lyxa till frukosten lite extra. Egentligen går det bra att slänga i allt möjligt i sin granola men för att göra denna goda snickersgranola behöver du:

4 dl havreryn

1 dl jordnötter

1 dl pumpafrön

2 dl boveteflingor (går att utesluta)

2 msk raw kakao (fungerar med vanlig med men inte lika näringsrik)

1 tsk vaniljpulver

1 msk agavesirap

2-3 msk jordnötssmör

Hackad mörk choklad

Smör/kokosolja att steka i

Blanda allt utom smör/kokosolja och mörk choklad i en bunke och stek sedan röran på mellanvärme tills den blivit lite krispig. Smaka av och tillsätt mer jordnötssmör om så önskas. En extra klick smör i kan också göra granolan lite mer knaprig. När granolan är klar häll upp den i en behållare och låt den svalna. När den är helt kall så tillsätter du den hackade mörka chokladen och rör runt. Toppa din yoghurt/kvarg med denna granola och jag lovar att det kommer vara extremt gott. Risk finns att handen slinker ner i burken lite då o då vid sötsug;)

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.