Glutenfri och vegetarisk paj

Här är ett jättegott recept på en glutenfri och vegetarisk paj passar både som lunch, middag och på buffébordet.

Recept:

Pajskal:

2 dl havregryn

2,5 dl majsmjöl

0.5 dl rismjöl

150 g smält smör

1 dl laktosfri turkisk yoghurt

lite salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och mixa alla ingredienser antingen för hand eller i en köksmaskin. Tryck ut pajdegen i en form av förgrädda i ugnen i 15 min.

Fyllning:

3 ägg

3 dl valfri mjölk

1/2 Skivad purjolök (endast den gröna delen vid IBS)

200 g laktosfri halloumiost

2 nävar hackad babyspenat

Peppar

Babyspenat

Gör så här:

Vispa ihop ägg och mjölk. Skär purjo, riv halloumiosten, hacka babyspenat och blanda i äggstanningen med lite färsk basilika och svartpeppar. Lägg körsbärstomater i pajskalet och häll fyllningen över. Grädda pajen på 200 grader i cirka 40 minuter.

Servera med någon fräsch och god sallad!

Receptinspiration från https://www.evelinasekologiska.femme.se

Smaklig måltid!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.