Glutenfritt majsknäcke som smakar popcorn

Detta knäcket är så enkelt att det går snabbare att slänga ihop än att gå till affären och köpa ett färdigt.  Det är så himla gott och smakar popcorn

Recept:

Börja med att sätta ugnen på 150 grader.

2 dl majsmjöl

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

1 krm salt

1/2 dl olivolja

2 dl kokande vatten

1 tsk flingsalt

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på kokande vatten och olivolja, blanda allt. Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper (jag lägger ett bakplåtspapper över också för att kunna släta ut smeten så mycket och så tunt som möjligt). Grädda i ugnen cirka 1 timme på 150 grader (håll lite koll ifall att det ser klart ut tidigare). Ta ut knäcket, låt det svalna och bryt i lagom stora bitar. Ät med smör och något smarrigt pålägg. Mums!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.