Visste ni att saffran har många positiva egenskaper för vår hälsa? Den sägs bland annat skydda mot MS, ALS, parkisons sjukdom, pms och depressioner. Jag tycker därför att vi bör införa mer saffran året runt, inte bara vid juletid. Så jag tog mig friheten att tjuvstarta julen lite och gjorde något som jag kallar för lussebullegröt. Tillsammans med mjölk och russin så smakar den som lussebulle med mjölk, men man slipper det vita mjölet och sockret.
Recept för 2 pers
4 dl vatten (häll i mer om det behövs efter en stund)
2 dl havregryn
En nypa salt
En nypa vaniljpulver
1 paket saffran
1 rått ägg
Russin
Valfri mjölk
Sylt
Bär
Gör så här:
Koka upp havregryn, vatten, salt och vaniljpulver på låg värme. Tillsätt saffran och rör i det råa ägget tills det kokat in. Jag har alltid ett ägg i min gröt då det blir mer mättande, men det är helt valfritt. Servera gröten med lite russin, mjölk och sylt/bär. Njut av din nyttigare lussebulle i grötform
Kram Johanna