Detta är utan tvekan den godaste vegetariska lasagnen jag har ätit, mums! Eftersom jag inte äter lök eller vitlök så är det borta men tål ni det så kan ni ha det i för extra smak. Som vanligt med lasagne är det några olika moment men det brukar vara värt det i slutändan, särskilt när det blir matlåda över.
Recept 1 stor lasagne
2 zuccini
1 aubergine
2 paprikor valfri färg
10 bitar soltorkade tomater
Salt, peppar, timjan och oregano
1 paket glutenfria lasagneplattor (äter ni gluten hade jag kört på färska, observera att det blir kortare tillagningstid)
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 paket babyspenat
2 bitar mozarella
200 g getost
2.5 dl matlagningsgrädde
2 ägg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 Skär zuccini och aubergine i tunna skivor. Kärna ur paprikan och skär i strimlor. Lägg upp alla grönsaker på en ugnsplåt, krydda och häll på olivolja. Ställ in 10-15 min så att de mjuknar och får färg. Lägg i de grillade grönsakerna i en skål tillsammans med soltorkade tomaterna och ta en sax o klipp allt i mindre bitar.
- Rör ihop krossade tomater med kryddor och tomatpuré
- Mixa ihop mozarella, getost, grädde och ägg i en mixer. Lägg sedan i babyspenaten i oströran
- Häll tomatsåsen i botten i en passande form och lägg på lasagneplattor. Fördela därefter ett lager med rostade grönsaker och ostsås över. Varva med lasagneplattor, grönsaker och ostsås till det är slut och avsluta med ostsås på toppen. Krydda lite extra med oregano och timjan och sätt sedan in den i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter. Servera med en god sallad, ät långsamt och njut ordentligt!
Kram Johanna