Som ni nog märker gillar jag gröt. Det som är så bra med gröt är att det går att variera så mycket att det blir svårt att tröttna. Jag hittar hela tiden ny inspiration och nya recept jag vill prova. Denna gång hade jag i lite solrosfrön vilket gav ett härligt tuggmotstånd till den annars ”mjuka” gröten. Dessutom bidrar solrosfrön med massa nyttiga fetter som ger en längre mättnad. Istället för vatten så kokte jag min gröt i havremjölk eftersom jag tycker det blir lite mer krämigt.
Recept 1 person
2 dl havremjölk (går bra med vilken mjölk som helst eller vatten)
1 dl havregryn
2 msk solrosfrön
En halv mosad banan
1 ägg
Nypa salt
1 msk kakao (rå eller vanlig är valfritt)
Gör så här:
Koka upp alla ingredienser och rör i ägget mot slutet tills det kokt in i gröten. Servera gröten med hallon, banan, solrosfrön och valfri mjölk
Ät i lugn och ro och njut!
Kram Johanna