Jag kallar denna för falsk ris a la malta eftersom den innehåller keso istället för risgrynsgröt. Kul att testa nya saker och denna går supersnabbt att göra. Gillar man inte saffran så går det jättebra att göra utan (ha då gärna i lite vanilj istället) och då blir smaken mer som vanlig ris a la malta. Jag blev sugen på att testa hur det blev med saffran i och gillar man saffran och ris a la malta så kommer denna gå hem. Den är dock extremt mäktig och mättande så det behövs inte mycket innan man är nöjd. Denna ”ris a la malta” fungerar bra både som dessert eller som ett mellanmål.
Recept 4 pers:
3 dl vispad laktosfri grädde (tål ni laktos kör på vanlig såklart)
2 dl laktosfri keso
1 paket saffran
1 msk agavesirap (honung går med bra om man tål)
Valfria frukter (jag hade banan, hallon, clementin och granatäpplekärnor)
Gör så här: Vispa grädden och tillsätt keso, saffran, agavesirap och blanda ordentligt. Ställ i kylen så det stelnar lite. Skär frukten och lägg sedan upp allt i skålar .
Kram Johanna
Det ska jag prova! Love your blogg Johanna❤️❤️
Åh tack Heidi <3<3<3