Pepparkakskefir/fil med rostat bovete och granatäpplekärnor

 

Nu när det är jultider är det kul att experimentera med olika julkryddor både till frukostar och middagar. Enligt mig är den pepparkaksfilen i affären alldeles för söt och jag antar att det är mycket tillsatt socker i den. Jag ville därför testa på att ha pepparkakskrydda i min kefir (påminner om filmjölk i smak men ändå lite annorlunda) och jag gillade det. Det går lika bra att använda filmjölk om du hellre föredrar det. Både kefir och filmjölk innehåller massa nyttiga bakterier som både är bra för vårt immunförsvar och för vår matsmältning. Min granola var slut så jag gjorde en sats med rostat bovete till eftersom det både är gott, enkelt, nyttigt och naturligt glutenfritt. Vill du inte göra rostat bovete så är granola också gott att ha på.

Recept pepparkakskefir/pepparkaksfil 1 pers

1 skål laktosfri kefir/filmjölk

1 tsk pepparkakskrydda

1 tsk agavesirap el honung

Gör så här: Inget avancerat, bara rör ihop allt

Recept rostat bovete med kakao (räcker till flera frukostar)

Helt bovete

1 msk agavesirap eller honung

2 msk rå kakao (eller vanlig)

En nypa vaniljpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i en liten brödform och fyll med bovetet. Ha i agave, kakao, vanilj och blanda runt. Rosta i ugnen cirka 15-20 min och rör gärna runt då och då.

Servera pepparkaksfilen med bovetet (eller granolan) och toppa med granatäpplekärnor (köper frysta) eller något annat som du gillar. Njut av en julig frukost med massa nyttigheter och utan onödigt tillsatt socker.

Kram Johanna

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.