Varsågoda, här har ni receptet på julens godaste sallad. Den söta smaken från apelsinerna gör sig otroligt bra i kombination med den salta osten och nötterna. Tillsammans med övriga ingredienser och den fräscha dressingen blir detta en uppskattad rätt på julbordet. Stort plus att den är så vacker med!
Recept 1 stor sallad
1 påse ruccolasallad
1 bit rund förpackning getost
2 skivade blodapelsiner
Cirka 1.5 dl valnötter
1 avokado (om ni tål endast 1/8 del avokado är Low-Fodmap)
1 granatäpple (pressade cirka 1/2 dl saft från den men det går även att köpa granatäpplejuice).
1 tsk senap
Citron
1 msk olivolja
Gör så här: Täck ett stort fat med en bädd av ruccola. Skiva avokado och smula getosten över. Rosta valnötter i en het panna några minuter och strö lite salt över. Låt nötterna svalna och lägg sedan dem på salladen. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Skiva blodapelsinerna och toppa salladen med dem. Avsluta med dressingen och lite granatäpplekärnor.
Kram Johanna