Dagen före julafton och jag står i köket och gör lite julgodis och annat gott. Jag tycker att det är så mysigt att stå i köket och lyssna på julmusik samtidigt som man lagar och testar nya smakkombinationer. Receptet på ischokladen är samma som jag la upp här för någon vecka sedan, men jag kom på att det vore väldigt gott att toppa dessa med pepparkaksdeg av bland annat dadlar. Detta är det godaste julgodiset jag smakat, ni MÅSTE prova!
Recept ischoklad
120 g mörk choklad (minst 70%)
50 g kokosolja = 1.5 dl (med smak om du gillar kokos och neutral om du inte gillar kokos
Recept pepparkakskräm
12 urkärnade dadlar
0.5 dl kokosolja
1 skvätt havremjölk/valfri mjölk
1.5 tsk pepparkakskryd
1/2 tsk flingsalt
Gör så här: Smält chokladen och rör i kokosoljan. Strö lite flingsalt i chokladsmeten, häll upp i formar och sätt in i kylen. Mixa därefter dadlar, kokosolja, salt och havremjölk så att det blir som en kräm. När ischokladen stelnat tar ni ut den ur kylen och toppa varje chokladbit med en klick pepparkakskräm. Avsluta med att strö lite flingsalt över. Förvara i kylen.
Ät och njut av riktigt gott julgodis som inte bara innehåller tomma kalorier, utan även nyttigheter och bra näringsämnen.
Jag önskar er alla en riktigt god jul och tackar er för att ni tittar in på min blogg!
Kram Johanna