Medelhavsinspirerad kalkonkorvsgryta med pasta

Jag gillar att göra enkla vardagsfavoriter med en twist, dels för att få lite variation, men också för att testa nya smaker. Nuförtiden är det inte ofta jag äter kött, men det händer då och då när jag är sugen på det. Jag kallar mig inte för vegetarian för jag gillar inte förbud. Flexitarian låter bra! Ska jag äta kött vill jag att det ska vara svenskt och av hög kvalitet.  Här bjuder jag på ett recept som innehåller Kalkonkorv från Ingelstad Kalkon. Korvgrytan passar jättebra att värma upp dagen efter och blir därför en bra rätt att ha med i matlådan till jobbet, skolan osv.

Recept 4 portioner

1 kalkonkorv (använder den från Ingelstad kalkon)

Cirka 1 dl hackad purjolök

10 soltorkade tomater

1 paket mozarella

1 röd paprika

1 kruka basilika

3 msk Ajvar relish

1 burk creme fraiche

3 dl matlagningsgrädde

Salt och peppar

Glutenfri pasta (äter ni vanlig så ta det)

Gör så här: Skär korven, paprika, purjolök, soltorkade tomater och mozarella i bitar/strimlor. Sätt på pastavattnet och häll i pastan när det kokar. Börja med att fräsa paprika med purjolök och tillsätt korven. Stek korven i omgångar om det blir för mycket att ha i allt på en gång. Tillsätt därefter creme fraiche, matgrädde, ajvar relish, soltorkade tomater, basilika, mozarella och låt det koka ihop på svag värme under cirka 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera korvgrytan och pastan med en fräsch sallad och kanske lite mozarella?

Kram Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras