Overnight oats med banan och hallon

God morgon! Fredag idag, så härligt! Idag ska jag upp till Göteborg och stanna hela helgen. Jag ska hälsa på en kompis och vi ska verkligen bara mysa, äta gott och slappa. Så välbehövligt ibland!

Som ni säkert vet vi det här laget så älskar jag frukost. Något jag däremot inte älskar är att gå upp tidigt, därför försöker jag hitta frukostar som går att förbereda och bara ta ur kylen på morgonen. Det är så skönt när man vaknar och kommer på att frukosten står redo och väntar på en. Overnight oats är därför en favorit för mig. Det är  kall gröt som blötläggs kvällen innan och sväller i kylen över natten. Detta går att variera med massa olika smaker, vilket gör att det blir svårt att tröttna. Denna har jag gjort med en botten av hallon och så har jag blandat i banan i gröten samt toppat med passionsfrukt. Så gott, näringsrikt och smidigt!

Recept 1 pers

1 dl havregryn

1 dl valfri mjölk (jag hade rismjölk)

Nypa salt

Nypa kanel

1/2 banan

1 passionsfrukt

1 dl hallon

Gör så här: Blanda havregryn, mjölk, kanel, och salt. Mosa i en halv banan till grötblandningen. Andra halvan kan du använda till garnering dagen efter ( om den inte är för brun) annars ät den som kvällsmål. Lägg hallon i botten av en skål och lägg på grötblandningen. Ha plast över och in i kylen över natten. På morgonen kan du toppa gröten med innehållet från en passionsfrukt (valfritt), lite hallon och ev någon bananbit. Perfekt start på dagen!

Ha en trevlig helg!

Kram Johanna

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.