Har skrivit receptet på dessa majsknäcke tidigare i bloggen, men nu har jag adderat gurkmeja och vill dela med mig av det också. Tack vare gurkmejan får knäcket en härlig gyllengul färg och lyser därför upp vilken grå morgon som helst. Dessutom innehåller gurkmeja massa antioxidanter som är bra för kroppen, då det bland annat minskar risk för vissa sjukdomar och inflammationer. Det här knäckebrödet är så enkelt att slänga ihop och tar bara några minuter att slänga ihop innan det sätts i ugnen. Prova!
Recept:
Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
2 tsk gurkmejapulver
1 krm salt
1/2 dl olivolja
2 dl kokande vatten
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på kokande vatten och olivolja, blanda allt. Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper (jag lägger ett bakplåtspapper över också för att kunna släta ut smeten så mycket och så tunt som möjligt) och toppa med flingsalt. Grädda i ugnen cirka 1 timme på 150 grader (håll lite koll ifall att det ser klart ut tidigare). Ta ut knäcket, låt det svalna och bryt i lagom stora bitar. Ät med smör och något smarrigt pålägg. Mums!
Kram Johanna