Glutenfri pizza!

Att äta för mycket vetemjöl är inte bra vid IBS, eftersom det vetet jäser i magen (som en deg hehe) och det är lätt att bli svullen. Därför är det så fantastiskt bra att Urtekram har en glutenfri universalbakmix, som är utmärkt att göra pizza av.  Mixen innehåller fullkornsrismjöl, rismjöl, teffmjöl, majsgryn och psylliumhusk, vilket är mycket mer näringsrikt än vanligt vitt vetemjöl. Om det är mer eller mindre kalorier det vet jag inte, eftersom jag prioriterar näring (och lättsmält mat) framför kalorier. Den här pizzan känns fräschare än vanlig och blir dessutom väldigt krispig och tunn. Jättegod!

Recept 2-3 personer:

150 gram universalbakmix från Urtekram

2 dl ljummet vatten

Havssalt

Tomatpure

Oregano

1 påse riven ost

1 paket kalkonskinka eller något vegetariskt protein

2-3 skivade tomater

Ruccola

Balsamico (valfritt)

Parmesanflingor

Gör så här:  Sätt ugnen på 200 grader. Blanda salt och bakmixen. Tillsättt vatten och mixa ihop allt ordentligt. Degen brukar bli rätt fuktig. Lägg den på bakplåtspapper och använd ett till ovanpå för att dra ut degen. Ta av det översta pappret och förgrädda i ugnen i 15 min. Under tiden kan du hacka och skära vad du vill ha på den. Bre på tomatpuré på botten och därefter lite riven ost. Lägg på skivade tomater och små bitar av kalkonskinka. Jag avslutade med mycket riven ost och sen var den i ugnen cirka 12 min på 250 grader. När pizzan är klar är det gott att ha på en massa ruccola och parmesan. Jag dekorerade även min med ett fikon och ringlad balsamico.  Vill ni inte fylla er pizza med det jag hade, så är det fritt fram att ha på vad man vill. Jag kommer garanterat att använda denna bakmix många ler gånger och prova olika varianter.

Smaklig måltid!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras