Asiatisk kycklingsfärsröra i salladswraps

Tänkte att det kunde vara trevligt att posta ett recept som inte är frukost för en gångs skull. Frukost känns på något sätt enklare på det sättet att det är mer neutralt och passar oftast både köttätare och vegetarianer.  För det mesta äter jag vegetariskt, men ibland äter jag animaliskt och då blir det oftast kyckling eller fisk. Kycklingfärs är lite speciell i utseende och det krävs lite extra kärlek för att få det gott, men jag måste säga att kycklingfärsen gjorde sig otroligt bra tillsammans med den asiatiska dressingen. Perfekt med romansallad som naturliga wraps! Självklart går det bra att göra receptet vegetariskt/veganskt genom att byta ut kycklingfärsen mot qournfärs eller sojafärs.

Recept 4 portioner:

800 g kycklingfärs

2 msk asiatisk fisksås

1 msk socker (jag hade kokossocker)

2 msk soya

2  lime

1 chilipepparfrukt (om ni tål det)

1-2 tsk sambal olek

1-2 tsk med riven färsk ingefära

1 riven morot

Lite hackad purjolök (gröna delen vid FODMAP-dieten)

1 kruka romansallad

1 dl jordnötter

Salt & peppar

Gör så här: Stek kycklingfärsen ordentligt. Krydda den med salt och peppar. Tillsätt purjo och morötterna och stek lite till. Rör sedan ihop fisksås, socker, soja,  riven ingefära, hackad chili och 1 pressad lime. Tillsätt dressingen till kycklingröran och även sambal olek. Smaka av med salt och lime. Toppa med jordnötter och servera i salladsblad.

Hoppas ni gillar det!

Kram!

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras