Spagetti caprese

Hej på er! Hoppas ni haft en fin lördag. Själv har jag tyvärr legat sjuk hela veckan, vilket har gjort att jag inte haft någon aptit eller ork att göra roliga recept.  Det är verkligen hemskt när man är så dålig och bara kan ligga i sängen, har saknat att vara kreativ i köket. Idag mådde jag lite bättre och gjorde därför en riktig god lunch, nämligen en spagetti caprese som jag sett på Pinterest. Jätteenkel och sjukt god! Det som är så bra med denna sallad är att det går att addera vilket protein som helst till den. Jag åt min bara så här då jag inte var så hungrig, men kan tänka mig att det är riktigt gott att ha kyckling i den. Pastasalladen går att servera både varm och kall. Inte alla som tål mozarella, isåfall kan ni byta ut den mot något annat och tål ni laktosfri mozarella finns det i affären. Jag hade buffelmozarella då det brukar det gå bra i mindre mängder.

Recept 2-3 personer

1 paket glutenfri risspagetti (finns i glutenfria hyllan). Går ju såklart bra med vanlig pasta om ni äter det

1 paket körsbärstomater

Cirka 1 dl hackad färsk basilika till garnering

1 paket mozarella

4 tsk balsamvinäger

1 dl olivolja

1 tsk oregano

Salt och peppar

Solroskärnnor som topping

Gör så här: Koka upp spagettin och under tiden blandar du olivolja, oregano, balsamvinäger för sig till en dressing. Skär körsbärstomaterna i halvor och hacka basilikan. Lägg upp den nykokta spagettin på ett fint fat eller i en skål. Krydda med salt och peppar, häll över dressingen och rör runt. Lägg på tomater, hackad basilika, mozarella och solroskärnor.

Njut av en fräsch och god lunch/middag som skapar sommarkänslor!

28217185_10155963053451093_1909906763_o-600x900 - Spagetti caprese

Kram Johanna

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.