God kväll! Hur mår ni? Själv har jag precis börjat må bättre efter ett migränanfall. Det är så hemskt när man knappt kan ha en lampa tänd och minsta lilla ljus och ljud får en att vilja gråta. Det positiva med migrän är att det känns som man föds på nytt när det äntligen börjar gå över. Nog snackat om migrän och över till det väsentliga i inlägget, nämligen dessa superdupergoda glutenfria chokladpannkakor. Istället för vanligt mjöl innehåller dessa potatismjöl, en underskattad liten produkt som innehåller resistent stärkelse vilket är otroligt bra för våra tarmar. När vi äter resistent stärkelse bildas massa goda tarmbakterier och det sägs även vara väldigt effektivt mot kroniska inflammationer i kroppen. Har hört att vissa människor blandar potatismjöl och vatten i ett glas och dricker dagligen som en naturlig medicin. Kanske något att börja med? Eller varför inte äta dessa pannkakor varje dag? Välj själv! 🙂
Recept 1 portion
2 ägg
2 dl valfri mjölk
2 msk potatismjöl
1 nypa salt
2 msk kakao
1/2 tsk fiberhusk
Lite kokossocker (valfritt)
Valfria tillbehör så som vispgrädde/kokosgrädde/bär/frukt
Gör så här:
- Vispa ägg och mjölk ordentligt
- Tillsätt fiberhusk, salt och potatismjöl
- Stek 4 större eller 8 mindre pannkakor i smör/kokosolja på medelhög värme
- Servera med goda tillbehör och njut!