God morgon!
Var det någon av er som missade att äta våfflor på våffeldagen i söndags så kan jag rekommendera er att prova dessa. Har ni provat att göra våfflor på bovetemjöl? Bovetet ger en lite matigare smak än vanliga, därför tycker jag de passar bäst som ”langosvåfflor” med räkor och andra goda tillbehör. Eller varför inte göra en matig till huvudrätt och en dessertvåffla till efterrätt? Bovete är naturligt glutenfritt och är en ört som är väldigt rik på mineraler och långsamma kolhydrater. Tummen upp!
Recept 2 pers:
2 dl havremjölk
4 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl iskallt vatten
Smör/kokosolja till stekning
Topping:
Räkor
Avokado (om ni tål)
Babyspenat
Creme fraiche eller gräddfil
Citron
Rödlök (om ni tål)
Riven ost
Gör så här:
- Blanda havremjölken och bovetemjölet ordentligt. Tillsätt bakpulver
- Tillsätt ett ägg i taget
- Häll i det iskalla vattnet och rör till en jämn smet
- Ha i smör i våffeljärnet mellan varje våffla
- Servera med massa goda tillbehör som ni kan ha i skålar. Perfekt att få göra sin egen våffla och toppa den med allt man gillar
Hoppas ni gillar våfflorna!
Ha en fin dag!
Kram Johanna