Hej på er!
Hoppas ni har en skön lördag! Äntligen har våren kommit lite mer och nästa vecka ryktas det om 20 grader. Håller verkligen tummarna för det!
I veckan bakade jag ett otroligt gott glutenfritt bröd som höll sig saftigt i flera dagar (troligtvis tack vare sötpotatisen). Receptet hittade jag hos en av mina bloggfavoriter, PT by Emma. Istället för att jag skriver av receptet här så länkar jag direkt till receptet på hennes blogg här. Brödet tar lite tid och har många ingredienser, men vad gör man inte för att få en god frukost?
Jag blir så glad när jag hittar glutenfria bröd som verkligen är goda. Tyvärr är det inte många av de i affären som går att jämföra sig med vanliga bröd. Men som tur är så kommer det hela tiden fler och fler alternativ som inte enbart innehåller vetestärkelse, socker och e-ämnen.
Tyvärr är sötpotatis INTE FODMAP-vänligt, så reagerar ni med IBS på detta bröd så kan det bero på sötpotatisen. För mig brukar det fungera ok (och ibland är det omöjligt att veta vad som ger symptom och inte tyvärr). Prova er fram!
Har ni något tips på gott glutenfritt bröd att baka själva? Ge mig!
Hoppas ni får en härlig helg!
Kram Johanna