Kall basilika & parmesansås

God kväll på er!

Hoppas ni haft en bra tisdag. I måndags lagade vi lax, bakad potatis, morötter, broccoli och hade en fantastiskt god sås till det, nämligen kall basilika & parmesansås. Perfekt för alla som äter enligt FODMAP då den inte innehåller någon lök. Såsen passar väldigt bra till fisk men säkert också till grillat. Jag kan verkligen rekommendera att servera såsen till lax som vi gjorde. Bakad potatis är för övrigt väldigt underskattat men det tar cirka 1 timme att göra den i ugnen så har ni bråttom är micron ett bra alternativ 🙂

Recept 4 portioner

2 dl laktosfri creme fraiche

1 dl riven parmesan

1 kruka basilika

1 skvätt valfri mjölk (laktosfri om det är komjölk)

Salt & peppar

Gör så här:

  1. Hacka basilikan och riv parmesan
  2. Mixa basilika, parmesan, creme fraiche.
  3. Ha i lite mjölk till önskad konsistens. Smaka av med salt & peppar
  4. Servera till fisk, kött eller grönsaker

31230413_10156148113001093_70539847084802048_n-600x900 - Kall basilika & parmesansås

Önskar er en fortsatt bra vecka!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.