Hej på er!
Hoppas ni haft en bra helg, valborg och att ni har en härlig första maj idag. Riktigt skönt med långhelg 🙂
I helgen bakade jag detta glutenfria bananbröd med bland annat kakao, kokossocker och självklart bananer. Gillar man sin banankaka väldigt söt så kommer denna vara för osöt, men det beror ju på att detta är en hälsosammare variant och det är även därför det kallas bananbröd och inte banankaka. Jag åt min som en macka med jordnötssmör, banan, jordgubbar och flingsalt. Kankse låter som en märklig kombo i mångas öron, men jag måste säga att det var somrigt, fräscht och gott. Det är även gott att äta en bit bananbröd till sitt te eller kaffe som en liten god fika. I min hade jag kokossocker men det går även att ha honung istället (dock är det högt fodmap i honung för er med IBS så ni vet)
Recept 1 bananbröd
4 mosade bananer
5 dl havregryn
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 dl kakao
1.5 dl havremjölk
3 msk kokossocker (eller 0.5 dl honung el agavesirap)
Gör så här:
- Mosa bananerna och blanda ner alla ingredienser
- Häll i en brödform (gärna med bakplåtspapper i) och grädda i ugnen på 175 grader i 40-45 min
- Ät och njut
Hoppas ni gillar bananbrödet!
Glöm inte att jag har en tävling på min instagram där ni kan vinna en örtblandning som är bra för magen, värde 449 SEK.
Ha en fin dag!
Kramar Johanna