Bakad potatis med tonfiskröra

Kände att det var dags för ett lunch/middagsrecept igen då det för det mesta blir frukostrecept. Kan kanske bero  på att frukost är min favoritmåltid?  Tycker även frukostbilder blir mycket finare än matbilder, men får ju variera lite. Bakad potatis har alltid varit en favorit hos mig men av någon anledning blir det ändå inte att jag gör det så ofta. I ugn tar potatisen cirka en timme, vill man så går det bra mycket snabbare i micron men jag tycker ugnen blir godast. Gillar ni tonfiskröra? Jag älskar det och tycker det är så enkelt och smidigt att slänga ihop. Röran passar bra både i potatis, till pasta, som pålägg och i en sallad. Denna har jag självklart gjort FODMAP-vänlig, men om ni äter lök så är det väldigt gott att ha hackad rödlök i. Detta är en perfekt sommarlunch enligt mig!

Recept 2 personer (gör dubbelt av allt för o få lunchlådor)

2  bakpotatisar

1 burk tonfisk

2 dl laktosfri creme fraiche

1.5 msk majonäs

Dill (köper antingen fryst eller torkad på kryddburk). Valfri mängd men jag brukar ha mycket

1/2 pressad citron

2 kokta ägg

Lite hackad purjolök (den gröna delen). Tål ni rödlök kan ni ta det istället

Salt & peppar

Smör

Chiliflakes

Majs och sallad till servering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skölj potatisarna och skär ett kryss i varje potatis
  3. Baka potatisen i ugnen cirka 50 minuter. Gör ni i micron kör cirka 14 min på full effekt.
  4. Under tiden potatisen bakas blandar du alla ingredienser till tonfirksöran
  5. När potatisen är klar ha i smör, salt och chiliflakes i botten
  6. Lägg på röran och toppa med lite majs och andra goda grönsaker

 

Ha en trevlig kväll så hör vi snart igen!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras