Pasta med enkel FODMAP-vänlig tomatsås

Hej!

Hur mår ni? Så underbart med sommarvärmen som har kommit till Sverige! Hoppas den håller i sig ett tag nu. När det är varmt och soligt gillar jag att göra enkla luncher och en rätt som jag tycker är underskattad är pasta med en god tomatsås. Det är så enkelt att laga och så blir det verkligen gott och fräscht. Denna tomatsås har jag gjort utan lök och vitlök så att den passar alla känsliga magar.  För att få en god smak på tomatsåsen har jag använt mig av rött matlagningsvin och örter.

Recept 2-3 personer

2 paket krossade tomater (390 gram per paket var mina)

2 dl rött matlagningsvin

1 msk kokossocker (vanligt socker går bra med)

1/2 dl hackad basilika

1 msk persilja (jag tog frusen)

1 tsk gräslök (jag tog frusen)

2 msk tomatpuré

3 msk olivolja

Salt

Peppar

Glutenfri pasta

Sallad, tomat och mozarella (om ni tål vanlig ta det annars finns laktosfri med) till servering

Gör så här:

  1. Koka upp krossade tomater, rödvin, socker, örterna, olivoljan och tomatpurén.
  2. Ha i salt och peppar
  3. Koka på svag värme i cirka 15-20 minuter så det kokar ihop ordentligt
  4. Koka pastan enligt anvisningarna medan såsen kokar
  5. Servera pastan och tomatsåsen tillsammans med en god mozerella och grönsaker.

För mig är detta perfekt sommarmat. Vill ni ha något protein i för extra mättnad så är det bara att slänga i såsen eller ha vid sidan av.

32479850_10156195274201093_3355800433904844800_n-600x900 - Pasta med enkel FODMAP-vänlig tomatsås

Ha en fin dag!

Kram Johanna

 

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.