God kväll!
Gillar ni rabarber? Själv älskar jag det och tycker att det är så somrigt och gott. Utan socker är det dock lite väl surt så egentligen är det väl inte rabarber som är så gott utan kombinationen rabarber+ socker? Som ni vet vi det här laget är jag ett stort fan av kokossocker och kom därför på att jag ville prova göra rabarberkompott med kokossocker istället för vanligt socker. I kompotten hade jag även vaniljpulver och kanel vilket visade sig bli en riktigt bra kombo. Kompotten passar perfekt att ha till gröt, fil, glass, pannkakor eller vad ni tycker passar!
Detta recept blir några portioner med kompott. Det säger kanske inte så mycket men det är bara att öka på receptet om ni vill göra mer. Har ni inte kokossocker hemma eller om ni hellre föredrar vanligt socker så går det självklart också bra. Kokossocker gör tyvärr färgen på kompotten väldigt brun, verkligen tur att det är smaken som räknas.
Recept
5 dl färsk eller fryst rabarber
2 1/4 dl kokossocker
2 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel (eller kardemumma)
0.5 dl vatten (detta kommer verka lite först men rabarbern har mycket vätska i sig som kommer ut vid kokning)
Gör så här:
- Skär rabarben i mindre bitar
- Koka rabarber, vatten, kanel (eller kardemumma) och socker på svag värme tills rabarbern mjuknat.
- Smaka av och se om det behövs mer socker
- Häll av eventuell överflödig vätska. Nu är den klar!
Njut av denna härliga sommarkompott!
Kram Johanna