God kväll!
Riktigt härligt med lite regn idag, eller vad säger ni? Det behövs verkligen!
Gillar ni kålpudding? Om inte så är nog inte detta recept för er, men gillar ni det så bör ni prova detta. Jag brukar göra en snabbversion av kålpudding och det har blivit sambons absoluta favoriträtt. Så enkelt och gott! Kål kan ibland vara lite svårsmält för magen men vitkål bör fungera för de flesta med IBS. Som vanligt så är det väldigt individuellt så testa dig fram för att se om du tål det. Kål i alla former är så otroligt gott och nyttigt. Ni väljer själva om ni vill göra denna med vegetarisk eller animalisk färs
Ingredienser cirka 4 portioner
Cirka 500 gram valfri färs
Cirka 600 g färsk vitkål
6 dl matgrädde (havregrädde om ni vill ha den vegansk)
2 msk lingon
Färsk persilja
2 msk soja
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar
Smör till stekning
2 msk mörk sirap
Potatis
Lingon till servering
Grönsaker
Gör så här:
- Koka potatisen i lättsaltat vatten
- Skär vitkålen i små strimlor och stek i smör och sirap tills den fått fin färg
- Lägg över vitkålen i en större stekgryta och stek därefter färsen
- Blanda ihop kålen och färsen i stekgrytan och tillsätt lingon, soja, kryddor, matgrädde och en näve färsk persilja. Låt koka en liten stund och smaka av med salt, peppar och soja.
- Servera kålgrytan med potatis, grönsaker och lingon
Hoppas ni gillar receptet!
Kram Johanna