Äggröra med färskpotatis, persilja, basilika och parmesan

God morgon!

Hoppas ni har en riktigt bra helg i värmen!

Igår åt jag en riktigt god lördagsbrunch som jag gjorde själv. Den bestod av  Teff-frallor med ost, tomat och basilika, hallonkvarg med granola, egenplockade bär och jordnötssmör samt en äggröra gjord på överbliven färskpotatis, persilja, parmesan och basilika. Till det hade jag citronlemonad och ett gott te.

Att ha i tärnad färskpotatis i äggröran kom jag på när jag hade överbliven potatis som jag inte ville slänga. Det blev verkligen supergott och extra mättande med både parmesan och potatis i äggröran, därför ville jag snabbt kika in här på bloggen och tipsa er om denna goda kombo!

Ingredienser:

2-3 st tärnada färskpotatisar

3 ägg

Lite  hackad persilja

Lite hackad basilika

Smör/olja till stekning

1/2 dl riven parmesan

1-2 msk laktosfri creme fraiche (frivilligt men gott)

Salt & Peppar

Tomater till servering gärna cocktail

Gör så här:

  1. Kläck äggen i en bunke o blanda i basilika, persilja, parmesan
  2. Stek potatisen i smör/olja så den får lite färg
  3. Häll över äggblandningen och värm på till önskad konsistent. Jag själv gillar när den är krämig
  4. Blanda i 1-2 msk creme fraiche så att det smälter in i äggröran
  5. Smaka av med salt & peppar
  6. Servera med lite extra persilja och tomater

Ha en fin söndagskväll!

Kram Johanna

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras