God morgon lördag!
Skönt med helg igen, tiden går fort. Idag ska vi åka till Talldungens gårdshotell i Brösarp (Skåne) för middag och övernattning. Så mysigt ställe som jag varmt kan rekommendera.
Nu till något helt annat. Har ni provat att göra egen glass av frusen banan? Inget nytt direkt men jag provade två nya smakkombinationer som jag tyckte var goda och vill därför tipsa er. Glassen smälter snabbt när den är mixad (iallfall när det är varmt som en bastu både inne och ute) så det gäller att vara snabb med att äta den. Jag använde mig av glutenfria glasstrutar som jag hittade på ICA.
Om er mixer är lite slö och har svårt att mixa när det är så fruset så kan jag rekommendera att hälla i en skvätt vätska till exempel havremjölk.
Ingredienser chokladbollsglass
2 frusna bananer skurna i bitar
1 icke-fryst banan
2 msk starkt kaffe
3 msk kakao
1 dl havregryn
1 dl kokos
1 nypa vaniljpulver
Gör så här:
- Mixa de frusna bananerna med den icke frysta
- Tillsätt övriga ingredienser och mixa lite till
- Servera i strut eller någon form av bägare och toppa med riven kokos
Ingredienser hallonglass
2 frusna bananer
1 dl frusna hallon
1 nypa vaniljpulver
Gör så här:
- Mixa alla ingredienserna i en mixer
- Servera direkt i strut eller bägare
- Toppa med strössel om ni vill
Ha en underbar helg!!
Kram Johanna