Kall zucchinipizza med räkor

Har ni provat att göra pizzabotten på zucchini någon gång? Om inte, testa!

Low FODMAP pizza med smaker från havet! Fantastiskt spröd och god med räkor på en botten av zucchini, mozzarella och parmesan. Tillaga och njut! Receptet räcker till 1 stor pizza. Perfekt att dela.

Ingredienser

Pizzabotten
  • 1 riven zuccini
  • 2 ägg
  • ½ dl havremjöl
  • 4.5 dl riven parmesanost
  • 1.5 dl laktosfri mozzarella riven eller skuren i småbitar
  • 1 tsk Fiberhusk
Toppingen
  • Handskalade räkor
  • 1 burk laktosfri gräddfil
  • hackad purjolök (endast den gröna delen är low-FODMAP)
  • rostade solrosfrön
  • riven parmesan
  • svartpeppar

1 stor pizza

  1. Sätt ugnen på 240 grader.
  2. Riv zucchini och försök pressa ut all vätska ur den.
  3. Blanda zucchinin med resten av ingredienserna till pizzadegen och låt den stå några minuter.
  4. Bred sedan ut smeten på ett bakplåtspapper och försök få till en någorlunda rund och jämn pizzabotten.
  5. Grädda den i cirka 13-16 minuter tills den fått fin färg.
  6. Ta ut den och låt den kallna.
  7. När den är kall brer du på gräddfil och toppar med räkor, salladslök, lite riven parmesan, svartpeppar och solrosfrön.
  8. Skär i bitar och servera.

Ha en riktigt fin söndag!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras