Glutenfria frallor med bovete och morot

Det kan vara så att jag har postat detta recept tidigare, men jag hade med detta i samarbetet jag har gjort med Husk, så jag tänkte det kan vara kul att posta igen. Detta är ett gott low FODMAP recept på glutenfria frallor med bovete, havre och morötter – passar perfekt som frukostfrallor. Baka och njut!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl bovetemjöl
  • 1 st finriven morot
  • 3 dl kylskåpskall laktosfri mjölk (växtbaserad mjölk går bra att ha i)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk Fiberhusk
  • 2 msk lönnsirap
  • solrosfrön & pumpafrön till garnering

4 stora frallor

  1. Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen har lösts upp.
  2. Tillsätt honung, salt, riven morot, olja, havregryn och bovetemjöl. Blanda ihop
    ordentligt och tillsätt därefter fiberhusk
  3. Blanda degen med en bakmaskin eller elvisp i cirka 5 minuter. Lägg en
    bakduk/kökshandduk över degen och låt den jäsa i 45 min.
  4. Rulla bullar av degen (välj själv om du vill ha 8 små eller 4 större)
  5. Lägg bullarna på bakplåtspapper på en plåt. Pensla nu bröden med lite vatten och
    solrosfrön/pumpakärnor.
  6. Låt frallorna jäsa ytterligare 30 min under en bakduk.
  7. Grädda sedan frallorna i 250 grader i 8-12 minuter. Låt svalna lite.
  8. Njut av goda frallor som är saftiga även dagen efter!

Glutenfria-frallor-med-bovete-havre-och-morötter-600x400 - Glutenfria frallor med bovete och morot

Ha en underbar lördag!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.