Fräsch halloumisallad med rotfrukter, hallon, nötter och myntasås

God kväll!

Hoppas er dag varit kanon! Själv har jag njutit av det fina vädret med en riktig långpromenad.  Så skönt! Jag har även kommit igång lite mer med plugget vilket känns väldigt bra. Håller på att lära mig koda hemsidor och allt om HTM, CSS osv. Inte det lättaste men jag ville ha nya utmaningar så det är bara att köra på. Mitt tålamod när det gäller inlärning är ganska dåligt tyvärr. Lär jag mig inte snabbt och direkt vill jag ge upp, så det är något jag måste träna på. Att det inte går att lära sig allt direkt och att vissa saker tar tid.

Men nu till det viktiga: I veckan gjorde jag en supergod halloumisallad med sötpotatis, morötter och zucchini och massa annat gott. Den tar en liten stund att tillaga då rotfrukterna ska bli klara i ugnen, men under tiden kan ni passa på att göra något annat. Ni ska alltså inte börja med denna sallad om ni är vrålhungriga:)

Vissa som har IBS kan ha svårt med att äta för mycket sötpotatis, så vet ni om att ni är känsliga mot det, kan ni byta ut den mot något annat eller skippa den istället. För många fungerar en lite mindre mängd bra, men det är helt individuellt. Prova er fram!

Ingredienser 2 personer:

1 sötpotatis

3 morötter

1/2 zucchini

1.5 msk potatismjöl

2 msk kokosolja

Olivolja

Salt & peppar

Romansallad (eller annan sallad. Valfri mängd)

1 näve babyspenat

Gurka (valfri mängd)

Tomater (valfri mängd)

1 dl valfria nötter (om ni tål)

1 paket halloumi

1/2 burk creme fraiche (laktosfri om ni ej tål laktos

10-15 myntablad

Lite oregano

Lite riven kokos

Lite sesamfrön att toppa med (inget måste)

Citron

1 dl tinade hallon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skala morötter och sötpotatis. Skär i tunna stavar.
  3. Skär zucchinin i skivor
  4. Blanda zucchini, sötpotatis och morötter med 2 msk kokosolja och 1.5 msk potatismjöl. Potatismjölet ger grönsakerna en härlig krispighet.
  5. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt och peppar
  6. In med grönsakerna i ugnen
  7. Under tiden blandar du romansallad, spenat, gurka och tomater
  8. Håll koll på grönsakerna och rör runt ibland. Ha dem inne tills de är mjuka och krispiga och fått fin färg. Det tar cirka 20-25 min beroende på ugn
  9. Blanda creme fraiche, mynta, oregano, salt och peppar. Rör runt ordentligt
  10. Stek halloumi tills den får fin färg
  11. När grönsakerna är klara lägger du i dem i salladen tillsammans med halloumi. Blanda i hallonen, citronsaft, lite olivolja och krydda med salt och peppar.
  12. Toppa salladen med nötter,  ev sesamfrön, riven kokos och myntasåsen
  13. Njut!

 

Kram Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras