God eftermiddag!
Hoppas ni har haft en fin dag. Själv har jag varit produktiv med plugg för att få undan så mycket som möjligt innan vi åker till Grekland på torsdag. Kommer ta med datorn såklart för att plugga och blogga lite, men annars kommer det bli en hel del slappande i solen 🙂 Ser fram emot att äta god grekisk mat, läsa böcker, vila och bada. Eftersom vi har haft så fint sommar och höst känner jag kanske inte samma sug efter värme som man skulle gjort efter en regnig sommar, men det är runt 25-26 grader där nere nu vilket är väldigt behagligt.
Igår testade jag att göra vegobiffar med getost i för första gången och det blev otroligt gott. Det har nyligen kommit en ny typ av getost som liknar fetaost i konsistens och förpackning (hittade den på Maxi i Kristianstad). Lägger en bild på den här så ni ser hur den ser ut, annars går det lika bra att ta vanlig fetaost istället. Tror det är svårare att använda sig av vanlig getost men ni kan ju alltid prova. Observera att detta inte är något samarbete utan bara ett tips från mig.
Ingredienser cirka 8-9 plättar
1 riven morot
1/2 riven zucchini
Hackad purjolök (den gröna delen vid IBS då det är mildare för magen)
2 dl valfritt glutenfritt mjöl
3 ägg
1 paket getost (se bild ovan)
1 näve hackad persilja (gärna färsk bladpersilja)
Salt, vitpeppar och svartpeppar
1 tsk fiberhusk
Potatis till potatismos
Kryddor, smör och lite mjölk till potatismoset
Sallad
Rårörda lingon
Gör så här:
- Riv morot, zucchini och hacka purjon
- Skala potatisen och koka tills den är mjuk
- Blanda grönsakerna med smulad getost, mjöl, ägg, fiberhusk, persilja och kryddor.
- Grönsakssmeten blir kladdig så det är svårt att forma biffar, istället får du ta en sked/decilitermått och klicka ut biffar i stekpannan.
- Stek på medelvärme och vänd när de fått fin färg
- När potatisen kokat klart mixar du den med elvisp och tillsätter en klick smör, lite mjölk och krydda efter smak.
- Servera vegoplättarna med potatismos, lingon och sallad.
Ha en härlig kväll!
Kram Johanna