Tack!

God morgon!

Borta bra men hemma bäst! Här har det ekat tomt ett tag nu men det är för att jag varit i Grekland och semestrat. Kan verkligen rekommendera Karpathos, en riktigt genuin och fin ö! Haft en underbar vecka med sol, mat, böcker, bra sällskap och även lite plugg. Studerar ju på distans nu så det blir inte att jag tar ut semester utan jag kör på ändå. Riktigt härligt att vara platsoberoende 🙂

Jag vill verkligen tacka för all positiv respons som jag fick på mitt förra inlägg i form av mail osv. Det känns ju helt sjukt att över 3000 personer har varit inne och läst. Har tänkt väldigt länge på att skriva om detta, men det har känts för privat och läskigt. När jag startade bloggen hade jag inte fått den diagnosen ännu, utan hade bara fått IBS-diagnosen. Nu i efterhand känner jag mig så extremt lättad och också stolt över mig själv att jag vågar tala öppet om mindre roliga saker, något man inte allt för ofta ser i sociala medier annars. Det är tack vare att jag sett många andra kvinnor vågat tala öppet om endometrios (och andra sjukdomar) som jag med tog mig mod att skriva om min historia. Det som förvånade mig mest var hur många killar som skickade till mig och skrev att de hade läst mitt inlägg. Många män (även många kvinnor) har inte en aning om att dessa sjukdomar existerar så det gör mig glad att fler och fler förstår så att drabbade kvinnor blir tagna på allvar.

Jag har nyligen ändrat min livsstil totalt för att kunna ha flexibilitet och möjligheten att styra mina egna tider. Från att ha jobbat heltid och haft världens mest sociala jobb, studerar jag nu på distans och jobbar med mitt eget företag.  Självklart kan jag sakna den sociala biten ibland, men tycker samtidigt att det är ganska lugnt och skönt nu. Försöker att planera in luncher och träffar med kompisar så att det inte blir så ensamt. Med min nya flexibla vardag kan jag välja exakt när jag vill arbeta och studera. När jag mår bra och har mycket energi passar jag på att få mycket gjort, och när jag har ont och mår sämre kan jag vila utan att få dåligt samvete och behöva sjukanmäla mig.

Träning har alltid varit en stor del i mitt liv, men senaste året när jag har mått som sämst har det varit i princip omöjligt att hålla samma rutiner som tidigare. Att stå o lufta tungt på ett gym, eller springa milen när det krampar och trycker där nere, har inte varit särskilt lockande. Jag har helt enkelt släppt pressen på mig själv och tänkt att all rörelse är bra. Det har mest blivit promenader, lite lätt styrketräning och yoga hemma. När det varit som värst har jag inte kunnat träna alls. Tack vare medicinen jag går på nu så har min smärta helt försvunnit och jag mår just nu bättre än på länge. Detta resulterade i att jag kände sån energi igår att jag kunde ut och springa 5 km. Den lyckan är svår att beskriva, alltså när man börjar känna igen sig själv igen. Så tacksam för små saker som innebär stora framsteg!

När man som jag är en ambitiös och målmedveten person som vill åstadkomma och prestera mycket, är detta återkommande sjukdomstillstånd enormt frustrerande. Det handlar mycket om att acceptera situationen och göra det bästa av det man har. Jag har jobbat mycket med acceptans och att försöka leva här och nu, även om det är svårt. Det krävs övning hela tiden. Lever man mer i nuet blir det svårare att oroa sig för framtiden, något man lätt gör då sjukdomen påverkar många delar i ens liv. Tack vare yoga, meditation och tacksamhetsövningar har jag kommit väldigt långt och försöker hitta något positivt i alla situationer. Att vara kreativ i köket o skapa recept, fota och blogga hjälper mig också mycket och får mig att må bra. Jag har nyligen gjort ett nytt recept och fotojobb åt ett företag som jag snart kommer att presentera i bloggen. Så kul!

Här nedanför bjuder jag på mitt favorit frukost-recept just nu. Grekisk frukost är absolut god, men inget slår mina frukostar hemma i Sverige. Sista dagarna längtade jag hem till gröt, smoothie och min hemmagjorda granola. Haha!

Banangröt med banankräm och hallon

1 pers

Till gröten:

2 dl havregryn

1 dl växtbaserad mjölk(eller vatten)

1/2 banan

1 ägg

Nypa salt

Till toppingen:

1/2 banan

1 msk jordnötssmör

Hallon &/eller hallonsylt

Valfri mjölk

 1. Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och rör runt.
 2. Mosa en banan och lägg ner i gröten. Rör runt och koka på låg värme.
 3. Tillsätt ägget och låt det koka ihop någon minut.
 4. Lägg upp gröten på en tallrik.
 5. Mosa 1/2 banan och blanda i 1 msk jordnötssmör.
 6. Servera gröten tillsammans med banankräm, hallon, och valfri mjölk.Ha en riktigt skön helg nu!

Kram Johanna

2 kommentarer
  1. Hej Emma!

   Det går superbra utan ägg! Jag har mest det för att göra den mer mättande och krämigare. Kör utan jag lovar det blir gott <3

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras