Peanut butter protein smoothie

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Matsmart.

Hej på er!

Hoppas ni haft en trevlig helg hittills! Jag har precis varit på gymmet och det var faktiskt några veckor sedan sist. Det är först nu när jag mår bättre fysiskt som jag fått tillbaka träningsmotivationen igen och det känns helt underbart. Dessutom har det varit så fint väder nu i höst så jag har mest satsat på promenader och nu har jag fått till 2 löpturer med. Efter en så varm sommar och höst tycker jag det är riktigt skönt att få njuta av lite frisk luft faktiskt. En biverkning på min nya medicin är att jag är sååå otroligt varm hela tiden (värmevallningar på natten är inget att leka med och inte direkt ett recept på bra sömn) så det är magiskt med lite kallare luft nu 🙂

Använder ni er av något proteinpulver? Jag tycker det är ett smidigt sätt att göra tex gröt och smoothies mer mättande och proteinrikt så därför använder jag det ganska ofta. Det är perfekt som mellanmål både innan och efter träning. Eftersom det brukar vara bättre att äta ofta men lite vid IBS är det smart att använda proteinpulver för att få i sig bra mellanmål. Protein hjälper oss att växa, bygga muskler, stötta vårt immunförsvar, läka sår och det är också protein som skapar collagen (som är det protein som skapar vår kroppsform samt får vår hy att se ung ut).  I helgen gjorde jag en riktigt god proteinsmoothie med smak av jordnöt och banan som ni nu ska få receptet på. Den smakade som en riktigt god milkshake:)

Har man IBS och känslig mage är det dock väldigt viktigt att se upp för vad proteinpulvret innehåller då det kan variera mycket beroende på sort. Många proteinpulver innehåller mycket tillsatser som kan ge jobbiga symptom. Det är inte så svårt att förstå att tex ett proteinpulver med smak av Hubba bubba eller colanappar inte är gjort på helt naturliga ingredienser. Jag skulle därför rekommendera er att använda så rena proteinpulver som möjligt. Några naturliga och FODMAP-vänliga proteinpulver jag gillar är:

  • Risprotein
  • Vassleprotein med naturlig smak av vanilj eller choklad(kolla så det inte innehåller för mycket laktos)
  • Hampaprotein (prova i låg mängd först för att se så att det fungerar ok).

Dessa ingredienser ska du se upp för (vid IBS)

Fruktos – fruktsocker
Inulin – fibertillskott
FOS – fruktooligosackarider, fibertillskott
Sorbitol, mannitol, maltitol – sockeralkoholer som används som sötningsmedel
Isomalt – sötningsmedel
Polydextros – sötningsmedel
Torkad frukt

Källa:BellyBalance

Ingredienser peanut butter protein smoothie (1 pers)

1 frusen banan

4 tsk Jordnötssmör

2 dl valfri mjölksort

1 skopa valfritt proteinpulver

1 nypa salt

1 nypa vaniljpulver

Hallon och kokosflingor till garnering (valfritt)

Gör så här:

  1. Lägg en skivad banan i frysen i minst 1 timme.
  2. Mixa bananen med övriga ingredienser och häll upp i ett glas
  3. Garnera med hallon och kokos. Drick och njut!

 

Ha en underbar söndag!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Magiskmat.nu