I samarbete med Husk

God morgon lördag!

För ett tag sedan gjorde jag ett nytt samarbete med Husk som jag nu vill visa er. Jag har skapat 10 FODMAP-vänliga recept där jag den använt mig utav en av deras produkter, Husk mage i balans Classic. Jag kommer inte lägga upp alla recept nu på en gång här i bloggen utan jag sprider ut det lite. Däremot finns alla recept  på deras hemsida så kika gärna in där:)

Produkten som jag har använt i mina recept är deras Husk Mage i balans Classic. Detta tillskott innehåller fiber av naturligt ursprung. Psylliumfröskal innehåller 85% kostfiber och är skonsomma mot magen. De absorberar vätska, sväller och bildar en gel. Psylliumfröskal bidrar till en normal matsmältning och en normalt fungerande tarmfunktion, exempelvis vid trög eller lös mage. De hjälper även till att upprätthålla normala kolesterolnivåer samt bidrar till mättnadskänsla. HUSK Mage i balans Classic finns i 2 format: 200 gram pulver och 225 kapslar. Husk säljs i de flesta apotek och kostar runt 130 kr.

Low FODMAP havrefrallor med saftig zucchini och knapriga hasselnötter

Dessa FODMAP havrefrallor går snabbt att baka då de inte kräver någon jäsning. Tack vare zucchinin blir frallorna oerhört saftiga, och med hasselnötter i får de en härligt knaprig textur. Frallorna är som godast när de är nybakade men går även att frysa in och tina upp senare. För att göra magen lite extra glad har vi blandat i lite Husk mage i balans Classic.

Ingredienser:

 • 7 dl havregryn (glutenfria vid Celiaki)
 • 1 tsk bikarbonat
 • 1 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk salt
 • 2 ägg
 • 1 tsk Husk mage i balans Classic
 • 2,5 dl laktosfri filmjölk
 • 2 dl riven zucchini
 • 1 dl hackade hasselnötter
 • sesamfrön att toppa med

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 250 grader.
 2. Vispa äggen fluffiga med elvisp.
 3. Blanda havregryn, salt, riven zucchini, Husk, hackade hasselnötter, bakpulver och
  bikarbonat i en annan skål.
 4. Häll över äggblandningen och blanda i filmjölken.
 5. Forma frallorna med hjälp av en sked och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.
 6. Toppa med sesamfrön.
 7. Grädda frallorna i ugnen cirka 10 till 12 minuter. Ta ut dem när de fått fin färg.
 8. Servera de nygräddade frallorna med något gott pålägg.

Kram och ha en riktigt bra lördag och helg! / Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras