Denna underbart goda FODMAP spenatsoppa kommer inte göra någon besviken. Tack vare spenaten och äggen innehåller den både mycket järn och protein. För att göra soppan mer mättande och fiberrik rekommenderar vi att lägga i 1 msk Husk mage i balans Classic innan servering. Ät gärna soppan med något gott glutenfritt knäckebröd.
Low FODMAP Spenatsoppa
4 portioner
- 500 gram hackad fryst spenat
- 2 msk hackad gräslök
- 1 msk laktosfritt smör/margarin
- 2 msk potatismjöl
- 3 msk grönsaksfond från Bong (den är utan lök)
- 1 dl laktosfri matlagningsgrädde eller havregrädde
- 1 tsk salt
- 1 liter vatten
- 1 krm vitpeppar
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk husk mage i balans Classic
- 4 ägg
Gör så här:
- Koka upp vattnet, buljongen och spenaten.
- Tillsätt potatismjöl och smör/margarin.
- Låt koka under lock i cirka 10 minuter.
- Koka äggen under tiden i cirka 8 minuter.
- Tillsätt matlagningsgrädde och kryddor till soppan.
- Smaka av soppan och se om det behövs mer kryddor.
- Avsluta med att tillsätta Husk och rör runt ordentligt.
- Servera spenatsoppan med ägghalvor och något gott glutenfritt bröd/knäckebröd.
(samarbete med Husk)
Ha en fin måndag!
Kram Johanna