Kokoschokladmousse med flingsalt och hallon

 Hej på er!

Detta inlägget är tidsinställt eftersom jag är iväg på weekend i helgen. Jag kan inte avslöja vart ännu eftersom jag och mamma har ordnat en överraskningshelg eftersom min syster fyllt år. Det ska bli så roligt med en tjejresa och bara ha det gött. Vi gör så numera att varje gång en fyller år så planerar de andra två helgen, så det innebär nu att vi kommer ha 3 såna här helger om året med kvalitetstid ihop. Så nice!

Jag tänkte bjuda er på ett av recepten jag gjorde i mitt senaste samarbete med Husk. En kombination av kokos, choklad, flingsalt och hallon kan sällan bli fel. Detta är en efterrätt som du gör på enbart några få minuter, däremot måste den stå några timmar i kylen för att stelna innan den kan förtäras. Enligt FODMAP-dieten räknas endast 1 dl kokosmjölk per tillfälle som ”Low FODMAP”, så därför kommer ni troligtvis ha lite kokosmjölk över då paketen ofta är 2,5 dl. Ett tips är att hälla i resterande kokosmjölk i er gröt eller i någon maträtt för att få en härlig touch av kokos. Denna chokladmousse är riktigt god!

Kokoschokladmousse med flingsalt och hallon

Ingredienser, 2 portioner:

  • 2 dl krämig kokosmjölk
  • 100 g mörk choklad med havssalt
  • 2 äggulor
  • Kokosflingor, hallon och en nypa flingsalt att garnera med.

Gör så här: 

  1. Koka upp kokosgrädde med äggulorna och bryt därefter i chokladen (små bitar så det smälter snabbt).
  2. Rör runt tills chokladen är helt smält.
  3. Häll upp i 2 portionsskålar och förvara i kylen några timmar tills det har stelnat.
  4. Garnera gärna moussen med hallon, flingsalt och kokosflingor
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras