Glutenfritt knäcke med quinoa

Eftersom jag fortfarande är på weekend har jag förberett med några av recepten jag gjorde i samarbete med Husk. Har ni inte kollat in deras sida så tycker jag att ni ska göra det. Deras hemsida är fylld med massa tips och recept för hur ni kan få en bättre maghalsa. Detta knäckebröd är otroligt enkelt att slänga ihop. Tack vare quinoan innehåller det mycket protein och passar därför bra som mellanmål både innan och efter ett träningspass. För att göra knäcket med fiberrikt har vi använt Husk mage i balans Classic. Servera gärna knäcket med något gott pålägg exempelvis med ägg eller ost.

 Ingredienser 1 plåt

 1 dl okokt quinoa

1 dl pumpakärnor

1 dl sesamfrön

1 dl majsmjöl

½ dl rapsolja

2 dl kokande vatten

½ tsk salt

½ tsk Husk mage i balans Classic

 Gör så här:

 

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser inklusive Husk.
  3. Tillsätt kokande vatten och olja. Rör runt ordentligt.
  4. Lägg smeten på ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Smeta ut den jämnt med hjälp av ett bakplåtspapper till som du lägger ovan på.
  6. Grädda knäcket i ugnen i cirka 1 timme. Håll koll så det inte bränns.
  7. Bryt det i bitar.
  8. Servera knäcket med valfritt pålägg och njut av ett hälsosamt knäckebröd!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras