3 recept med saffran

God förmiddag!

Hoppas ni haft en bra vecka hittills, redan onsdag?!

Gillar ni saffran? Jag älskar saffran och tycker att det är en krydda man kan använda mycket oftare än bara kring jul.  Studier visar på att saffran har extremt många hälsofördelar:

  • Kan lindra både PMS och mensvärk
  • Sägs ha en bra effekt för att lindra mildare depressioner
  • Saffran verkar ha en positiv effekt på vår hy
  • Bra för hjärtat <3
  • Saffran kan hjälpa till att förbättra matsmältningen
  • Kan minska inflammationer i kroppen
  • Kan förebygga håravfall

Läs mer här

Detta är bara några av fördelarna med saffran som jag hittat när jag gjort research. Det finns alltså många, men det betyder såklart inte att man ska överäta saffran, utan det handlar om måttliga mängder som med allt annat. Skulle även bli väldigt dyrt att äta mycket saffran hehe.  Ät några extra lussebullar bara (om du tål vanliga) så får du i dig lite extra saffran. Tänkte prova att baka glutenfria lussebullar inom kort, är det någon som har ett bra recept på det så kommentera gärna <3

Igår lagade jag den goda FODMAP-vänliga fisksoppan med saffran som är så god. Recept hittar ni här

Ett annat recept med saffran som jag älskar är lussebullegröten. Det är havregrynsgröt med saffran i. Recept hittar ni här.

Det är även gott att ha saffran i overnight oats. Då blandar du 1 dl valfri mjölk med 1.5 dl havregryn, 0.5 paket saffran och lite salt på kvällen och låter det stå i kylen över natten. Rör runt ordentligt både på kvällen och sedan även lite på morgonen. Servera med valfri mjölk, hallon och några russin eller dadlar (obs torkad frukt är ej FODMAP-vänligt).

 

Sammanfattningsvis: ÄT MER SAFFRAN<3

Kram Johanna

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras