Saffranslax med pasta!

God förmiddag!

Hoppas det är bra med er!

Jag startade dagen med långpromenad och brunch, inte helt fel att vara student ibland alltså. Det kallar jag vardagslyx!

Det var många som ville ha receptet på saffranslaxen som jag la upp i stories på Instagram, så nu ska ni få det. Ett superenkelt och gott recept som passar perfekt som middag så här inför julen. Saffran är ju så gott! (som ni nog redan vet att jag tycker hehe)

Ingredienser

4 laxfileér

2.5 dl matlagningsgrädde (laktosfri om ni inte tål laktos såklart)

1 liten burk creme fraiche (laktosfri om ni inte tål laktos såklart)

1 paket saffran

Purjo (gröna delen vid IBS)

Cirka 10  cocktailtomater

1 liten påse pinjenötter

Ruccola

1 tsk rivet apelsinskal

Salt & peppar

Valfri pasta (glutenfri om du är känslig mot vanlig)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka purjo och dela tomaterna.
  3. Tina laxen och lägg den i en ugnsform. Krydda med salt och peppar
  4. Koka ihop matgrädde, saffran, crème fraîche och apelsinskal i en kastrull.
  5. Lägg purjo och cocktailtomater i ugnsformen.
  6. Häll över saffranssåsen
  7. In med laxen i ugnen cirka 20 minuter.
  8. Under tiden kokar du pasta enligt anvisningar på paketet.
  9. Rosta pinjenötterna några minuter i en stekpanna.
  10. När laxen är klar tar du ut den och strör över pinjenötterna.
  11. Servera laxen tillsammans med nykokt pasta och ruccola.

Happy thursday!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras