God förmiddag läsare!
Hoppas ni haft en bra helg! Jag har haft en lugn helg med mys, umgänge och god mat.
Som ni vet älskar jag saffran, men jag vet inte om det börjar gå överstyr när man till och mer marinerar halloumi i saffran? Ingen aning haha men gott var det iallafall. Salladen var egentligen lite kylskåpsrens så jag tog lite av det vi hade hemma. Har därför inga exakta mått utan detta är mer lite förslag på vad som kan vara gott att ha i salladen. Det är bara att låta fantasin flöda och ha i massa gott som passar ihop. Apelsinen ger salladen en lite julig känsla och jag tycker det är gott att blanda i lite sött i det salta.
Ingredienser till salladen
Grönsallad
Tomater
Paprika
Nötter
Frön
Gurka
Apelsiner skurna i bitar
Glutenfri pasta (jag hade rispasta)
Hackad salladslök
Citronsaft
Olivolja
Salt & peppar
Ingredienser till halloumi
200 g halloumi (antingen vanlig fast eller burgare)
2 msk olivolja
1/2 paket saffran
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet
- Hacka alla grönsaker och lägg upp på ett fatt. Häll på nötter och frön (jag hade solroskärnor, några mandlar och pumpafrön).
- Stek halloumi tills den fått fin färg.
- Blanda olivolja och saffran och blanda det med halloumi.
- Skölj pastan i kallt vatten och blanda med salladen.
- Servera halloumi med pastasalladen.
Ha en mysig söndag!
Kram Johanna