Gillar ni också gröna biffar? Vet att jag har lagt upp flera olika recept tidigare, men som sagt älskar jag att experimentera med grönsaker för att skapa goda biffar. Denna gången har jag använt mig av bland annat spenat, zucchini, parmesan och purjolök som jag sedan har panerat i glutenfritt pankoströbröd. Väldigt gott och näringsrikt!
Jag serverade vegobiffarna och fetaostkrämen med potatismos, lingon och sallad. Men det går lika bra att ha quinoa, ris, pasta eller något annat gott till. Här räckte biffarna till 2 personer plus att vi nu har matlåda till imorgon med. Totalt blev det 9 biffar. De är rätt mäktiga så det räcker med 2 per person/måltid. Men det beror ju självklart på hur mycket man äter, men min sambo som äter mycket var mätt efter 2.
Ingredienser
1 zucchini
2 dl riven parmesan
1 påse babyspenat (75g)
1/2 dl sesamfrön eller solrosfrön
3 ägg
2 dl glutenfritt mjöl (jag hade majsmjöl)
1 dl pankoströbröd (glutenfritt om du ej tål vanlig)
Hackad purjolök (den gröna delen vid IBS)
Salt
Peppar
Oregano
Olja till stekning
Fetaostkräm
1 paket fetaost
1 burk laktosfri creme fraiche
Oregano
Salt & peppar
Gör så här:
- Riv zucchini och pressa ur all överflödig vätska.
- Riv parmesan, hacka purjo och spenaten.
- Blanda zucchini, parmesan, purjo, spenat, ägg, glutenfritt mjöl, frön och kryddor.
- Det är inte helt lätt att forma biffar, men klicka ut lagom stora biffar på en skärbräda eller tallrik.
- Strö pankopanering över biffarna.
- Blanda fetaost, creme fraîche och kryddor till en kräm och lägg i kylen så länge.
- Stek i rikligt med olja på ganska hög värme och vänd efter någon minut. Strö då även pankoströbröd på andra sidan.
- När biffarna fått fin färg på båda sidor är de klara.
- Servera de gröna biffarna med fetaostkräm och valfria tillbehör.
Ha nu en underbar söndag och gör saker som ni mår bra av<3
Kram Johanna