Banan & chokladmuffins

God förmiddag!

Hoppas ni haft en bra helg! Här i Kritianstad har vi ett riktigt busväder idag, typ snöstorm. Ganska mysigt ändå när man sitter inne o dricker te, läser, kollar serier, bloggar och pluggar lite. Då njuter jag rejält av snön som faller. Hög mysfaktor!

I veckan bakade jag banan & chokladmuffins som blev väldigt saftiga och goda. Superenkla att slänga ihop också och de är perfekta som mellanmål och fika. Hoppas ni gillar!

Ingredienser

2 bananer

3 ägg

3 msk kakao

1 nypa flingsalt

1.5 tsk bakpulver

2 dl havremjöl

2 msk kokossocker (eller annan sötning. Vill ni ha mer sötning så kör på)

50 g hackad mörk choklad (valfritt)

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna och mixa (elvisp eller stavmixer) resterande ingredienser förutom chokladen.
  3. Hacka chokladen och vispa ner i smeten.
  4. Häll upp smeten i muffinsformar och toppa med lite flingsalt.
  5. Grädda i ugnen cirka 15-20 min beroende på ugn. De ska inte vara  torra, hellre lite kladdiga.

 

Ha en mysig söndag!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras