God kväll!
Hoppas ni haft en grym torsdag! Jag har haft en skön dag med plugg, promenad och storhandling. Älskar när kylen är full av massa färgglad, god och hälsosam mat. Det är något iallafall jag blir väldigt glad av 🙂 Eftersom jag äter glutenfritt så har jag gjort denna glutenfri, men den går självklart lika bra att göra med vanliga lasagneplattor eller färska.
I veckan lagade jag en god vegolasagne som var lite ”medelhavsinspirerad”. Den blev supergod verkligen och nästan ännu godare dagen efter. Brukar vara så med lasagne, vet inte varför? Tror kanske det är för att mycket vätska försvinner och den blir lite mer ”fast”.
Receptet räcker till en normalstor ugnsform och blir cirka 4-5 portioner.
Ingredienser
Lasagneplattor
2 påsar färsk babyspenat (75 g stycket)
2 burkar krossade tomater
Cirka 10 urkärnade svarta (eller gröna) oliver
Cirka 8 soltorkade tomater
1 paket laktosfri (eller vanlig) keso
1 paket fetaost
1 liten burk majs
2 dl valfri riven ost
1 paket mozzarella ost
Salt
Peppar
Lite hackad purjolök( gröna delen vid IBS)
Några kvistar med persilja
1 nypa socker
Oregano
Grönsallad till servering
Gör så här:
- Sätt på ugnen (kolla graderna på förpackningen till lasagnen).
- Hacka babyspenaten i mindre bitar. Hacka purjolöken. Skär även oliver och soltorkade tomater.
- Stek purjolöken några minuter tills den fått fin färg.
- Häll på krossade tomater i en gryta/stekpanna och låt puttra i cirka 10 minuter på svag värme. Tillsätt salt, peppar, en nypa socker och oregano.
- Tillsätt spenaten, majsen, oliverna, persiljan och soltorkade tomater och låt koka ihop en stund. Smaka av och se om det behövs mer kryddor.
- Ta av tomatblandingen och blanda ner fetaost och keso. Rör runt ordentligt.
- Lägg ett lager av röran i botten i en ugnsform och varva med lasagneplattor.
- Topp med osten, både mozzarellan och den rivna osten. Fördela mozzarellan i bitar lite jämnt över lasagnen. Se till att alla lasagneplattor är täckta av antingen ost eller sås. Lägg på mer ost om det behövs.
- Låt stå i ugn så länge som det står på anvisningarna för lasagnen.
- Servera med en grönsallad och njut!
Ha en riktigt mysig kväll så hörs vi snart igen med nya MAGiska recept:)
Kram Johanna