God kväll kompisar!
Hur har er vecka börjat? Min har varit ganska tung med mycket smärtor av min sjukdom (adenomyos). Så mycket att jag fick hoppa mina två skoldagar i Malmö vilket var tråkigt. Har så svårt för när sjukdomen tar över och jag måste boka av en massa grejer, det gör en verkligen ledsen och ger ångestkänslor. Så trist men så viktigt att lyssna på kroppen! Får ta morfin när jag får det så och det gör en så trött att man inte kan vara vaken särskilt länge. Men nu börjar jag komma tillbaka igen och tänkte bjuda er på ett enkelt recept som jag gjorde förra veckan. Den här halloumigrytan är god till pasta, men passar minst lika bra med ris, quinoa eller något annat. Jag hade majs i min gryta, men många med IBS tål tyvärr inte det, så ta bara det om du klarar av det.
Ingredienser 2 personer
Lite majs (om du tål)
2 dl ajvar relish (köper märket som heter Mama´s då den enbart innehåller grillad röd paprika & aubergin samt solrosolja och havssalt.)
3 dl Havrematlagningsgrädde (går bra med vanlig matgrädde med)
1 paket halloumiost
Sakt
Peppar
Glutenfri pasta
Grönsallad
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Stek halloumi så den får fin färg.
- Tillsätt ajvar, matgrädde och kryddor.
- Låt koka en liten stund på medelvärme.
- Servera den nykokta pastan med halloumisåsen och grönsallad.
Ha en fin kväll!
Kramar Johanna