Glutenfria snickersbars!

Gillar ni snickers? Då kommer ni garanterat gilla (älska) dessa underbara snickersbars som både är enkla och snabba att göra. Barsen är utan tillsatt socker och enbart sötade med dadlar. Receptet hittade jag hos den inspirerande tjejen Josefin Dahlberg . Tänkte ändå att jag även ligger in det här på min blogg, även om ni kan hitta receptet där också.

Jag tror tyvärr inte detta recept är enligt FODMAP-dieten då den innehåller dadlar som kan vara svårsmält. Så vet ni att ni är känsliga mot det så kanske ni får hoppa att göra dessa bars. För mig fungerar det ok men det är, som med allt annat, väldigt individuellt vad man tål och inte tål. Vill ni göra dessa bars veganska är det bara att använda vegansk choklad <3

Glutenfria snickersbars

Ingredienser

2 dl färska urkärnade dadlar

3 msk jordnötssmör

1 tsk vaniljpulver

1.5 dl havremjöl

1 nypa flingsalt

100 g mörk choklad

Cirka 1 dl jordnötter

Gör så här:

  1. Lägg dadlarna i varmt vatten i cirka 10 minuter. Krama sedan ur vattnet
  2. Mixa dadlarna med  2 msk ( 1 msk ska användas till nästa moment) jordnötssmör, vaniljpulver och en nypa flingsalt.
  3. Blanda sedan 1.5 dl havremjöl med 1 msk jordnötssmör och 1 dl av dadelkrämen du precis mixat.
  4. Lägg bakplåtspapper i en form och lägg ”mjöldegen” och sprid ut den i formen till ett jämt lager. Toppa med dadelkrämen och jordnötterna.
  5. Smält chokladen i micro eller i vattenbad och häll den smälta chokladen över det andra i formen.
  6. Låt den stå i frysen i cirka 1 timme.
  7. Ta ut den och skär dina bars i den storlek du önskar.
  8. Förvara i frys eller kyl.
  9. Ät och NJUT!

Ha en underbar helg!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras