Halloumilangos

God kväll!

Här kommer ett enkelt recept på våfflor/langos gjorda på enbart halloumi och ägg. Kan det bli enklare? Jag toppade mina med räkor, gräddfil, riven ost, tomat, lite avokado osv. Så gott! Jag gjorde mina i våffeljärnet men har ni inget så går det lika bra att steka som lite mindre pannkakor i stekpannan.  Till 2 personer gjorde jag 4 våfflor, det blev lagom för en middag. Ska ni ha våfflorna som förrätt så räcker det med en per person. Dessa är perfekt att ha som förrätt förresten.  Är ni laktosintoleranta (eller följer strikt FODMAP) så är den här mängden halloumi för mycket att tåla. Antingen kan man ta en laktasenzym-tablett eller så kan man göra andra gluten och laktosfria våfflor istället.

Ingredienser 2 stycken

1 riven halloumi

1 ägg

Valfria tillbehör att toppa med

Smör/kokosolja till stekning/gräddning

Gör så här:

  1. Riv halloumi med rivjärn och blanda med ägg.
  2. Grädda i våffeljärn (med smör i) eller på stekjärn. När den fått fin färg är den klar.
  3. Toppa med massa godsaker och njut!

 

Ha en fortsatt bra vecka!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras