Happy <3 day!
Hoppas ni får en grym o mysig dag fylld av kärlek. Glöm inte att kärlek finns i massa olika former, tex kärlek till sig själv, till sitt husdjur, till familj, till vänner och till träning. Jag startade dagen med att ta hand om mitt eget hjärta genom träning en timme vilket var så skönt. Kärleken till sig själv är ju faktiskt det allra viktigaste!
Igår bakade jag en riktigt god (om man får skryta) morotskaka som varken innehåller vetemjöl eller raffinerat socker. Trots att den är glutenfri blir den otroligt saftig och god. Eftersom det är alla hjärtans dag idag tyckte jag det var passande att göra ett litet hjärta av valnötterna 🙂 Grundreceptet jag hittade var veganskt, men jag ändrade lite hade tex ägg i och vanlig Philadephiaost. Men vill ni ha det vegansk receptet ska ni kika in hos grymma Bea.
Ingredienser
Kakan
2 ägg
3 dl rismjöl
0.5 dl potatismjöl
0.5 dl kokosmjöl (eller annat glutenfritt mjöl)
1 dl kokossocker (eller annan valfri sötning)
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
4 tsk kanel
3 dl havredryck (eller annan växtbaserad mjölk)
3 medelstora rivna morötter
1.5 msk smält kokosolja (eller smör)
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
Frostingen:
1 paket Philadelphia (laktosfri om ni inte tål vanlig)
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kokossocker
3 msk lönnsirap (eller honung el agave om ni tål det obs ej FODMAP-vänligt)
Lite pressad citron
Topping:
Rivna morötter
Valnötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 170 grader.
- Vispa ägg och kokossocker poröst.
- Blanda alla torra ingredienser för sig.
- Blanda ihop äggsmeten med den torra och tillsätt havremjölk,rivna morötter och kokosolja/smör.
- Lägg bakplåtspapper i en bröd/kakform och häll i smeten.
- Grädda i ugnen i cirka 40 minuter. Detta är olika beroende på ugn så känn efter då och då. Den ska inte vara för torr men inte för lös heller.
- Låt kakan svalna
- Mixa frostingen med en stavmixer eller elvisp och bre över kakan.
- Garnera kakan med rivna morötter och valnötter.
Ha en mysig dag!
Kram Johanna