Vegansk tofu black pepper noodle wok

God kväll!

Hoppas ni haft en bra helg och en härlig måndag! Ny vecka o nya möjligheter;)

Helgen blev lyckad och så mysig. Min mamma och syster bjöd med mig på MJ hotell i Malmö där vi lyxade till det med afternoon tea, tapas, shopping, chill på rummet och god frukostbuffé. Så mysigt hotell som jag verkligen kan rekommendera! Deras ”innergård” är to die for. Känns som att man är på en innergård i Italien eller något. Superfint!

I fredags lagade jag en god vegansk asiatisk tofu-rätt som ni nu ska få receptet på. Det blev verkligen supergott och den var väldigt enkel att laga. Som ni säkert vet älskar jag asiatisk mat och tycker det är kul att testa nya rätter. Detta  grymma recept hittade jag på Citygross hemsida.

Ingredienser 4 portioner

Tofun:

250 g naturell tofu

0.5 dl maizena

Lite sambal olek

1 msk lönnsirap (eller honung o agave om ni tål dessa två är ej low FODMAP)

Salt & peppar

Olja till stekning

Såsen

1 tsk malen svartpeppar

1 dl japansk soja

1 msk lönnsirap (eller honung o agave om ni tål dessa två är ej low FODMAP)

30 g riven ingefära

2 msk vitlöksolja (om ni har det annars skippa. Tål ni vitlök så kan ni hacka 1 vitlöksklyfta o ha i)

1 msk maizena att reda med 2 msk vatten

1 msk sesamolja

Övrigt:

2 msk sesamfrön

200 g färsk rödkål

0.5 knippe salladslök

50 g spenat

1 paket risnudlar

1 dl jordnötter

Gör så här:

  1. Skär tofun i små kuber och blanda den med maizena, lönnsirap (el honung), salt, peppar och sambal olek.
  2. Koka upp vatten i vattenkokare och häll över risnudlarna så de blir klara. Låt stå några minuter innan du häller av vattnet.
  3. Skär salladslöken och rödkålen i mindre bitar.
  4. Stek sesamfrön några minuter i en torr stekpanna så att de får fin färg. Lägg undan så länge på en tallrik.
  5. Stek tofun i rikligt med olja och låt den få ordentligt med färg.
  6. Medan tofun steks rör du ihop såsen vid sidan av.
  7. När tofun har fått fin färg lägger du i rödkålen och låt de steka någon minut.
  8. Tillsätt såsen, nudlarna (klipp gärna nudlarna så blir det lättare att blanda runt dem) och spenaten och ta av stekpannan. Toppa woken med salladslök, jordnötter och sesamfrön.
  9. Ät och njut av en god rätt som är bra för både miljön och din hälsa!

 

Hoppas ni gillar rätten lika mycket som jag gjorde!

Ha en fin kväll!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras