Vegansk snickers-chiapudding<3

Hej på er!

Hoppas allt är bra! Här är det bra, men går lite trögt för mig i plugget just nu. Studerar mobil handel och just nu är det programmering vilket kanske inte är helt min grej. MEN jag tänker inte ge upp ännu. Det krävs ju minst 10 000 timmar för att bli bra på något sägs det, så det gäller att ha tålamod. Ingenting är ju roligt när man inte fattar något eller kan det. Det är en utmaning men jag ska klara det!

Imorse gjorde jag en annorlunda, lyxig, god men väldigt mäktig frukost- nämligen snickers-chiapudding. Den här chiapuddingen passar perfekt till en helgbrunch eller när ni vill lyxa till er frukost. Den är också utmärkt som en hälsosammare dessert.  Jag varnar er, den är galet mäktig så det kan lätt bli för mycket.  Men den är verkligen supergod, mättande och hälsosam!

Det blev förresten lite mycket av karamell-lagret så jag rullade en boll av det överblivna som jag tänkte njuta av som mellanmål senare. Bara ett litet tips:)

Ingredienser 2 större eller 4 små portioner

Chiapuddingen

3 msk chiafrön

2 dl fet havremjölk eller kokosmjölk

2 msk kokosflingor

2 msk kakao

1 msk jordnötssmör

1 nypa vaniljpulver

1 nypa flingsalt

Lite lönnsirap/agave/honung (endast lönnsirap är Low-FODMAP)

Karamelllagret

4-5 urkärnade dadlar (om ni tål dadlar, många med IBS gör inte det. Tål ni inte det så kan ni ta bara jordnötssmör eller skippa det också och bara kör chiapudding + topping)

2 msk jordnötssmör

1 skvätt vatten

Topping

Hackad mörk choklad

Granola

Jordnötter

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till chiapuddingen på kvällen. Rör runt ordentligt så det inte är några klumpar.
  2. Ta ut den på morgonen. Om den har blivit lite för fast i konsistensen tillsätt bara lite havremjölk/vatten och blanda runt.
  3. Lägg dadlarna i varmt vatten i några minuter. Häll av vattnet. Mixa sedan med jordnötssmör och en skvätt vatten.
  4. Servera chiapuddingen i fina skålar/glas och toppa med karamellkrämen, granola, jordnötter och lite hackad mörk choklad.

 

 

Ha en bra onsdag!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras