Tortillapizza!

Hej på er och hej underbara söndag!

Någon mer än jag som älskar söndagar? Jag älskar kombinationen av att vara produktiv typ tvätta, handla, fixa och att bara få slappa o kolla serier, äta god mat, göra yoga o promenera. Självklart får man göra vad man vill men det är så jag ser på söndagar, alltså produktivitet i kombination med chill. Helt perfekt tycker jag!

I veckan gjorde jag något så enkelt som tortillapizza, alltså pizza på tortillabröd. Jag har inte något exakt recept på detta, utan det är mer ett tips på vad man kan ha på och hur enkelt det är att göra. Jag är så glad att Old El Paso (inget samarbete detta) har släppt riktigt goda glutenfria tortillabröd, så det är dessa jag använder. Äter ni gluten går det självklart bra med vanliga vetetortillas. Dessa går att göra både med kött, vegetariska eller vegansk (med vegansk ost). Alltså en enkel rätt som passar de flesta. Hemmagjord snabbmat som dessutom är god 🙂

Ingredienser:

Tortillabröd (1-2 per person)

Tomatpuré/tomatsås

Pålägg tex tomat, svamp, kalkon, paprika, köttfärs (vanlig eller vego), spenat, majs, oliver, soltorkade tomater.

Riven ost (vanlig eller vegansk)

Mozzarella att toppa med (ej vegansk)

Ruccola att toppa med efter ugnen

Oregano

Svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg på tortillas.
  3. Bre tomatpuré eller tomatsås på bröden så hela är täckta.
  4. Häll på lite riven ost.
  5. Toppa med valfri topping. Strö över mer riven ost och eventuellt mozzarella.
  6. Grädda i ugnen tills osten har smält. Cirka 5-8 minuter beroende på ugn.
  7. Toppa pizzorna med ruccola.
  8. Ät och njut!

Ha en bra söndag!
Kram Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras